Zetinopvoetbal.nl

Betsson review

Enige tijd terug schreef ik een review over Unibet, het is tijd om meer bookmakers in kaart te brengen. Nu is Betsson aan de beurt.

Betsson ltd. Malta
Het bedrijf Betsson ltd. Malta werd opgestart in 2001 en valt in de branche “online casino’s”. Het hoofdkwartier van het bedrijf zit gevestigd in Malta. In 2002 verkreeg het een officiële bookmaker licentie. Het begon allemaal met een website in het Zweeds en in het Engels, maar als snel internationaliseerde het bedrijf. Inmiddels is het een van de grotere online bookmakers op de wereld, en worden hun diensten volledig in het Nederlands aangeboden. Alhoewel je soms nog wat verdwaalde Engelse zinnen of woorden tegenkomt.

Geld inzetten op weddenschappen
Het minimum bedrag dat je dient in te zetten bij de voetbal weddenschappen van Betsson is €0,10. Een weddenschap afsluiten is soms even zoeken, om bij het voetbalgedeelte te komen moet je telkens bovenaan de website de button “Sportsbook” aanklikken. Eenmaal daar aangekomen zie je op de voorpagina enkele populaire weddenschappen en de wedstrijden die nu live worden gespeeld. Via het linker menu kun je jezelf navigeren richting de wedstrijden waar jij de noteringen van wil bekijken.

Wat opvalt is dat het aanbod gering is zo op de woensdag avond, de nieuwe speelronde van de Nederlandse Eredivisie is bijvoorbeeld nog niet toegevoegd. Maar eerlijk is eerlijk, er valt altijd wel wat in te zetten. Nadat je de juiste competitie of het juiste toernooi hebt aangeklikt zie je de wedstrijden met de standaard wedmogelijkheden: inzetten op winst, verlies of gelijkspel. Daarboven staan een aantal buttons met de overige mogelijkheden, door daar op te klikken kun je dus andere weddenschappen uitzoeken voor de betreffende competitie / toernooi waar je momenteel rondkijkt.

Een weddenschap aanmaken is simpel, klik op de notering bij de weddenschap en de wedstrijd verschijnt aan de rechterkant in je bet slip, vul het bedrag in dat je in wilt zetten en klaar ben je. De bet slip is een vlak waar je al jouw weddenschappen min of meer heen kunt slepen.Zoals je ziet op de bovenstaande afbeelding kun je bij het toevoegen van een wedstrijd aan je bet slip meerdere weddenschappen combineren. Je moet dan wel alle gecombineerde weddenschappen goed hebben, maar je krijgt dan maarliefst alle noteringen met elkaar vermenigvuldigd uitbetaald wanneer je alles goed hebt. Reken voor de gein eens 4 *4 *4 * 4 uit, dat maakt al 256, stel dat je dan 2 euro zou inzetten, heb je maarliefst 512 euro terug. Al is de kans natuurlijk klein dat je vier weddenschappen met een notering van 4 goed zal hebben.

Opmerking tussendoor: de noteringen bij Betsson zijn vaak aantrekkelijk.

Geld storten
Geld op je Betsson account storten is geen punt, via de meest voorkomende betalingsopties kun je als Nederlander of Belg simpel geld storten op je account. De mogelijkheden zijn: Visa card, Master card, Wirecard, EntroPay, Speedcard, NETELLER, Moneybookers, iDeal, bank overboeking, Click2pay, ClickandBuy en paysafecard. Waarvan alleen een bank overboeking langer dan enkele minuten in beslag neemt: plus minus drie werkdagen.

Uitbetaling aanvragen
Via een bank overboeking kun je eenvoudig je geld op jouw account opvragen. Dit staat binnen enkele dagen op je bankrekening.

Klantenservice
Betsson heeft een prima klantenservice, van live chat tot telefonisch (internationaal) contact. De medewerkers zijn vriendelijk en helpen je meteen indien nodig.Bonus
Betsson maakt gebruik van andere bonussen dan de meeste online bookmakers. Bij aanmelding krijg je geen bonus. Maar zodra je inlogt en geld stort kun je wel een bonus ontvangen. Bij je eerste storting krijg je namelijk 30% extra bonusgeld tot maximaal 100 euro. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro op je account stort de eerste keer, zul je 30 euro als bonus ontvangen. Stort niet zomaar geld op je account als je de bonus wil. (wat ik wel deed) Je krijgt de bonus namelijk alleen als je eerst op “Mijn account” klikt en daarna op “Beschikbare / active bonussen”. Echt veel heb je niet aan deze bonus, je moet hem namelijk eerst 25 keer rondspelen voordat je hem kunt innen. Dat betekent in het bovenstaande voorbeeld 25 keer 30 euro inzetten!

Conclusie
In principe is Betsson een prima bookmaker, maar het is allemaal net niet. De website is vrij onoverzichtelijk en niet erg gebruiksvriendelijk, om mijn weddenschappen te controleren was ik enkele minuten bezig met klikken. Simpel navigeren is niet mogelijk, je moet altijd een x aantal keer klikken voordat je eindelijk bent waar je wil zijn. Een voordeel van Betsson vind ik de noteringen, die wel vrij hoog liggen.

Aanmelden bij NetBet